Umman Vizesi

Umman Vizesi

PASAPORT TÜRÜ

VİZE

Lacivert(UMUMİ) Pasaport

Var

Yeşil (HUSUSİ) Pasaport

Yok

Gri (HİZMET) Pasaport

Yok

Kırmızı (DİPLOMATİK)

Yok

  • Lütfen pasaport süresinin en az 6 ay olmasına dikkat ediniz.
  • Umman Başkonsolosluğu pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
  • Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.

Vizenin sonuçlanması 2 iş günüdür ve Express uygulaması yoktur.

T.C. Vatandaşları veya T.C.’de ikamet eden ve aşağıdaki/ekteki listede yer alan ülke vatandaşları için geçerli olan vize şartnamesi

 

Turistik Vize Başvurusu için gerekli Evraklar:

  1. Başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan Pasaport. (Pasaport hamilinin imzasının bulunması ve pasaportun yırtık ve yıpranmamış olması gerekmektedir)
  2. Geçerli pasaportunuzun fotokopisi (Eski pasaportlarda: Başvuru sahibine ait pasaportta resmin bulunduğu 2. & 3. sayfalar, pasaportun geçerli olduğu/uzatıldığı son tarihi gösteren sayfa ve nüfus bilgilerini içeren 60.sayfası. Yeni çipli pasaportlarda: Pasaport hamiline ait fotoğraf ve bilgileri içeren sayfa)
  3. Son altı ayda çekilmiş 1 adet arka fonu beyaz fotoğraf.
  4. Nüfus kağıdı fotokopisi
  5. Yabancı uyruklularda; Anne & Baba adı bilgileri.
  6. Umman Fahri Konsolosluğu’na hitaben şirket antetli kağıdına yazılacak olan garanti yazısı.

Turistik Vize alanlar vizenin verildiği tarihten itibaren 5 ay içersinde ülkeye giriş yapmak zorundadırlar, aksi takdirde vize geçerliliğini yitirir. Vize tek giriş için geçerli olup, ülkedeki azami kalış süresi 30 gündür.

Vize İşlem Süresi: Vize 3 ila 5 iş günü içersinde çıkmaktadır.

 

İş (Business) Vizesi Başvurusu için gerekli Evraklar:

  1. Başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan Pasaport. (Pasaport hamilinin imzasının bulunması ve pasaportun yırtık ve yıpranmamış olması gerekmektedir)
  2. Geçerli pasaportunuzun fotokopisi (Eski pasaportlarda: Başvuru sahibine ait pasaportta resmin bulunduğu 2. & 3. sayfalar, pasaportun geçerli olduğu/uzatıldığı son tarihi gösteren sayfa ve nüfus bilgilerini içeren 60.sayfası. Yeni çipli pasaportlarda: Pasaport hamiline ait fotoğraf ve bilgileri içeren sayfa)
  3. Son altı ayda çekilmiş 1 adet arka fonu beyaz fotoğraf.
  4. Nüfus kağıdı fotokopisi
  5. Yabancı uyruklularda; Anne & Baba adı bilgileri.
  6. Umman Fahri Konsolosluğu’na hitaben şirket antetli kağıdına yazılacak olan garanti yazısı.
  7. Şirket evrakları:
    • Şirketin yürürlükte olan İmza Sirküleri fotokopisi
    • Şirketin son 3 ay tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
    • Şirketin son vergi dönemine ait vergi levhası fotokopisi.
    • Ticari sicil gazetesi fotokopisi (Şirketin yer aldığı ilan net olarak okunabilmelidir).

 

İş Vizesi alanlar vizenin verildiği tarihten itibaren 6 ay içersinde ülkeye ilk girişlerini  yapmak zorundadırlar, aksi takdirde vize geçerliliğini yitirir. Vize ülkeye ilk giriş yapılan tarihten itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir. Vize çok girişli olup, ülkedeki azami kalış süresi 21 gündür.

Vize İşlem Süresi: Vize 3 ila 5 iş günü içersinde çıkmaktadır.

 

Express Vize Başvurusu için gerekli Evraklar:

  1. Başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve kullanılabilir vize için boş sayfaları olan Pasaport. (Pasaport hamilinin imzasının bulunması ve pasaportun yırtık ve yıpranmamış olması gerekmektedir)
  2. Geçerli pasaportunuzun fotokopisi (Eski pasaportlarda: Başvuru sahibine ait pasaportta resmin bulunduğu 2. & 3. sayfalar, pasaportun geçerli olduğu/uzatıldığı son tarihi gösteren sayfa ve nüfus bilgilerini içeren 60.sayfası. Yeni çipli pasaportlarda: Pasaport hamiline ait fotoğraf ve bilgileri içeren sayfa)
  3. Son altı ayda çekilmiş 1 adet arka fonu beyaz fotoğraf.
  4. Nüfus kağıdı fotokopisi
  5. Yabancı uyruklularda; Anne & Baba adı bilgileri.
  6. Umman Fahri Konsolosluğu’na hitaben şirket antetli kağıdına yazılacak olan garanti yazısı.

Express Vize alanlar vizenin verildiği tarihten itibaren 5 ay içersinde ülkeye giriş yapmak zorundadırlar, aksi takdirde vize geçerliliğini yitirir. Vize tek giriş için geçerli olup, ülkedeki azami kalış süresi 30 gündür.

 

Vize İşlem Süresi: Vize 3 ila 5 iş günü içersinde çıkmaktadır.

 

VİZE BAŞVURU GÜNLERİ

Pazartesi

10:00

13:00

Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma

umman-konsolosluğu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ