Romanya Vizesi

Romanya Vizesi

Romanya Ticari Vizesi Belgeleri

  1. Tam Doldurulmuş ve İmzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu
  2. İki Adet Yeni Çekilmiş ve Daha Önce Başka Vizede Kullanılmamış Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
  3. En Az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  4. Şirketin Antetli Kağıdına Romanya Büyükelçiliği-Konsolosluğu Dikkatine Kişinin Seyahat Edeceği Tarih
  5. Aralığını ve Seyahat Detaylarını Masrafların Şirket Tarafından Karşılanacağını Belirten Vize Talep Dilekçesi
  6. Şirket İmza Sirküleri
  7. Şirket Faaliyet Belgesi
  8. Şirket Vergi Levhası
  9. Şirket Ticari Sicil Gazetesi
  10. Şirket Evrakları Yeni Tarihli Olmalıdır
  11. Şirket Hesap Dökümleri
  12. SSK İşe Giriş Bildirgesi
  13. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  14. Evli Kişilerin Eş İsim,Eş Doğum Tarihi,Eş Doğum Yeri,Eş Kızlık Soyadı Bilgileri
  15. Gidecek Kişi İsim Detaylarını Belirtildiği Onaylı Ticari Davetiye
  16. Seyahat Sağlık Sigortası
  17. Otel ve Uçak Rezervasyonları

Romanya Turistik Vizesi Belgeleri

  1. Tam Doldurulmuş ve İmzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu
  2. İki Adet Yeni Çekilmiş ve Daha Önce Başka Vizede Kullanılmamış Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
  3. En Az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  4. Vize Başvurunuzda Vize Talebinizi Belirten Vize Dilekçesi
  5. Banka Hesap Dökümleri
  6. Kredi Kartı Fotokopileri
  7. Şirket Evrakları
  8. Seyahat Sağlık Sigortası
  9. Davetiye yada Otel Rezervasyonu
  10. çak Rezervasyonu
  11. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  12. Evli Kişilerin Eş İsim,Eş Doğum Tarihi,Eş Doğum Yeri,Eş Kızlık Soyadı Bilgileri
  13. Öğrenci,Emekli ve Sigortalı Çalışmayan Kişilerden Maddi Durum Belgeleri Talep Edilmektedir.

Romanya Emekli Vizesi Belgeleri

  1. Tam Doldurulmuş ve İmzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu
  2. İki Adet Yeni Çekilmiş ve Daha Önce Başka Vizede Kullanılmamış Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
  3. En Az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  4. Vize Başvurunuzda Vize Talebinizi Belirten Vize Dilekçesi
  5. Emeklilik Belgesi veya Sağlık Karnesi Fotokopisi
  6. Banka Hesap Dökümleri ve Üzerine Kayıtlı Taşınmaz Mülk Fotokopisi
  7. Davetiye yada Otel Rezervasyonu
  8. Uçak Rezervasyonu
  9. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Romanya Öğrenci Vizesi Belgeleri

  1. Tam Doldurulmuş ve İmzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu
  2. İki Adet Yeni Çekilmiş ve Daha Önce Başka Vizede Kullanılmamış Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
  3. En Az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  4. Öğrenci Belgesi Aslı
  5. Vize Başvurunuzda Vize Talebinizi Belirten Vize Dilekçesi
  6. Banka Hesap Dökümleri ve Üzerine Kayıtlı Taşınmaz Mülk Fotokopisi
  7. Eğer Anne – Baba Çalışıyorsa Şirket Evrakları Eklenmelidir Eğer Emekli İse Emeklilik Belgesi Eklenmelidir
  8. Davetiye yada Otel Rezervasyonu
  9. Uçak Rezervasyonu
  10. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Romanya Öğrenim Amaçlı Öğrenci Vizesi Belgeleri

  1. Tam Doldurulmuş ve İmzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu
  2. İki Adet Yeni Çekilmiş ve Daha Önce Başka Vizede Kullanılmamış Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
  3. En Az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  4. Öğrenci Belgesi Aslı
  5. Vize Başvurunuzda Vize Talebinizi Belirten Vize Dilekçesi
  6. Banka Hesap Dökümleri ve Üzerine Kayıtlı Taşınmaz Mülk Fotokopisi
  7. Eğer Anne – Baba Çalışıyorsa Şirket Evrakları Eklenmelidir Eğer Emekli İse Emeklilik Belgesi Eklenmelidir
  8. Otel Rezervasyonu veya Konaklama Belgeniz
  9. Uçak Rezervasyonu
  10. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  11. Kayıt Olduğunuz Programdan Gelen Davetiye ve Eğer Okula Ödeme Yapılmışsa Belgeleri
  12. Toplu Nüfus Kayıt Örenği
  13. Onaylatılmış Sağlık Raporu
  14. Savcılıktan Temin Edeceğiniz Sabıka Kaydı

Romanya Ev Hanımı Vizesi Belgeleri

  1. Tam Doldurulmuş ve İmzalanmış Romanya Vize Başvuru Formu
  2. İki Adet Yeni Çekilmiş ve Daha Önce Başka Vizede Kullanılmamış Arka Fon Beyaz Vesikalık Fotoğraf
  3. En Az 6 Ay Geçerliliği Olan Pasaport
  4. Eşi Çalışan Kişilerden Eşinin Şirket Evrakları Eşi Emekli Kişilerden Eşinin Emeklilik Belgeleri
  5. Evlilik Cüzdanı Fotokopisi
  6. Vize Başvurunuzda Vize Talebinizi Belirten Vize Dilekçesi
  7. Banka Hesap Dökümleri ve Üzerine Kayıtlı Taşınmaz Mülk Fotokopisi
  8. Davetiye yada Otel Rezervasyonu
  9. Uçak Rezervasyonu
  10. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Not: Diplomatik,Hususi,Hizmet Pasaport Sahiplerinden Vize İstenmemektedir.

  • Romanya Avrupa Birliği Üyesi Olmasına Rağmen Schengen Vizesi Uygulamasına Geçmemiş ve Romanya Vizesi İle Diğer Schengen Ülkelerinde Serbest Dolaşım Hakkına Sahip Olunmamaktadır.
  • Romanya Seyahatlerinizde Avrupa Birliği Bölgesinde Geçerli Olan 30,000 € Teminatlı Seyahat Sağlık sigortası Yaptırılması Zorunludur.
  • Romanya Konsolosluğu ve Büyükelçiliği Resmi ve Dini Bayramlar Haricinde Hafta İçi Her Gün İşlem Kabul Etmektedir.

 


İstanbul Romanya Başkonsolosluğu
İstanbul,Balıkesir,Bilecik,Bursa,Çanakkale,Kırklareli,Kocaeli,Kütahya,Sakarya,Tekirdağ,Yalova Şehirlerinde
İkametli Kişiler İstanbul Romanya Başkonsolosluğuna Vize Başvurularını Yapabilmektedir. 

Romanya Vize Başvurularının Süreleri
Ticari Vize Başvurusu : 2-3 İş Günü
Turistik Vize Başvurusu : 3-4 İş Günü

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ