Yugoslavya Vizesi

Yugoslavya Vizesi
Yugoslavya güneydoğu Avrupa’da Balkan Yarımadasında yer alan ve iki cumhuriyetten meydana gelen bir devlettir. Doğusunda Romanya ve Bulgaristan, güneyde Makedonya, güneybatıda Arnavutluk, kuzeyde Macaristan, kuzeybatıda Bosna-Hersek, batıda ise Adriyatik Denizi ile çevrilidir. Başkenti Belgrat ‘dır. Nüfusu 10.394.000 olan ülkenin yüzölçümü 102.173 km2’dir. Resmi dili Sırpça, Para birimi Yeni Yugoslavya Dinarıdır.

Yugoslavya 6 Sosyalist Cumhuriyet ve 2 Sosyalist Özerk Cumhuriyete bölünmüştür. Başkent Sırbistan Sosyalist Cumhuriyeti’nin başkenti Belgrat ‘dır.

Ülkeyi oluşturan idari birimler ve başkentleri alfabetik sıraya göre şunlardır:

Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Saray Bosna
Hırvatistan Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Zagreb
Makedonya Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Üsküp
Karadağ Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Titograd (şimdi Podgorica)
Slovenya Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Ljubljana
Sırbistan Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Belgrad

    • Kosova Özerk Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Priştine
    • Voyvodina Özerk Sosyalist Cumhuriyeti, başkenti Novi Sad

 

Yugoslavya (Slovenya, Hırvatistan, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan) Vizeleri ve Başvuru İşlemleri

Turist Vizesi

Turistik Vizeler için gerekli olan belgeler aşağıdadır.

  1. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  2. Şirketin imza sirküleri.
  3. Şirket faaliyet belgesi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  4. Vergi Levhası nın fotokopisi.
  5. SSK işe giriş bildirgesi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK’nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
  6. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
  7. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.)
  8. 2 adet Vesikalık fotoğraf.
  9. Şahsın ev tapusu, banka hesap cüzdanı ve vb. evrakların fotokopileri.
  10. Otel rezervasyon formu.
  11. Uçak bilet fotokopisi.

Ticari vizeler
Ticari, iş veya fuar vb. amaçlı, işadamlarına özel vizeler için gerekli olan belgeler aşağıdadır.

  1. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi.
  2. Şirketin imza sirküleri.
  3. Şirket faaliyet belgesi (İTO veya İSO). Faaliyet belgesi en fazla altı ay önce alınmış ve her altı ayda bir yenilenmiş olmalıdır.
  4. Vergi Levhasının fotokopisi.
  5. SSK işe giriş bildirgesi. (Çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SSK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) Bildirgelerde SSK’nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
  6. Gidilecek ülkedeki şirketten davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.
  7. Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
  8. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (Medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.)
  9. 2 adet Vesikalık fotoğraf.
  10. Otel ve uçak bileti rezervasyon detayları

 

Yugoslavya Konsolosluğu bilgileri
Ankara
Adres: Paris Cad. No:47 Kavaklıdere Ankara
Tel: +90 312 426 02 36
İstanbul
Adres:Valikonağı Cad. No:96/A Nişantaşı İstanbul

Tel: +90 212 248 11 33

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ