Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Vizesi

Yeni Zelanda Vizesi için yapılan başvurular hafta içi her gün sabah 9:00-12:00 saatleri arasında kabul edilmektedir.
Vize Bölümüne sunulan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz
edilmelidir.
Başvuru yapan tüm şahıslar aşağıdaki Belgeleri temin etmek durumundadır:

  1. 1.Yeni Zelanda’yı ziyaret tarihinin bitişinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport.
  2. 2.1 adet vesikalık resim (son 3 ay içinde çekilmiş olmalıdır.)
  3. 3.Yeni Zelanda’da kalınacak her ay için en az 1,000 Yeni Zelanda Doları tutarında
    para. Son 6 aylık işlemlerinizi gösteren banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları (kredi limitinizi ve mevcut birikiminizi gösteren bir banka mektubu ile birlikte veya hesap dökümleriniz ile birlikte ibraz edilebilir).
    Halen Yeni Zelanda‘da bulunan bir Yeni Zelanda vatandaşı veya oturma izni bulunan yakınınız tarafından sponsor edilecekseniz, bu formun doldurulması gerekmektedir
    Sponsorship Form NZIS1025
    (İlgili tüm dokümanları ile birlikte Yeni Zelanda’da bulunan yakınınız tarafından eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.)
  4. 4.Yeni Zelanda’ya Gidiş-Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonunuz. (Vize Bölümü vize alacağınızı taahhüt ettikten
    sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmemekteyiz.)
  5. 5.Otel rezervasyonu (kalınacak yer bilgileri, firmamız sizin için bunu ayarlayacaktır.)
  6. 6.Türkiye’deki durumunuzu gösteren diğer belgeler. (Sahip olduğunuz
    mülklerin tapusu, üniversite diploması, emeklilik cüzdanı, v.s.)
  7. 7.Erkekler için askerlik durumunuzu gösteren belge.
    Önemli Not: Sponsor ediliyor olsanız bile yine de kendi durumunuzu gösteren belgeleri sunmak durumundasınız. Bunlar Banka hesap cüzdanlarınız, kredi kartları vb. belgelerdir.

    İlave istenebilecek vize başvuru belgeleri Her Duruma hazırlıklı olmak için bu belgeleri de harız lamanız da fayda var.

 

Maaşlı çalışanlar için

  1. 1.Maaş bordronuz.
  2. 2.İşveren tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki göreviniz, ne kadar süredir burada çalıştığınız, kullanacağınız onaylanmış izin günü ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınızı belirtilen resmi bir yazı.
  3. 8.SSK işe giriş bildirgeniz.

Serbest çalışanlar için

  1. 1.Şirketin Ticari ve Sanayi odasına kayıt belgesi
  2. 2.Şirketin vergi levhası
  3. 3.Şirketin resmi imza sirküleri
  4. 4.Şirketin Resmi Gazete duyurusu

İş amaçlı ziyaretler için

  1. 1.Yeni Zelanda ‘da toplantı yapacağınız firma veya firmalardan antetli kağıda,
    beklenen ziyaretçilerin detayları ve davet ediliş nedenlerini belirten resmi bir davet mektubu.
  2. 2.Kendi firmanızın veya çalıştığınız işyerinin antetli kağıdına; firmadan kimlerin
    gideceği, görevleri ve ne amaçla gidileceğini belirten resmi bir yazı. Bu yazı seyahat ve sağlık sigortası dahil seyahat edecek tüm şahısların masraflarının karşılanacağına dair garanti vermek durumundadır.
  3. 3.Yukarıda bahsedilen tüm şirket evrakları.
  4. 4.Maaş bordrosu ile birlikte SSK işe giriş bildirgeniz.

Konferans veya fuar amaçlı gidişler için

  1. 1.Konferans veya Fuar kayıt belgeleriniz. (Vize Bölümü vize verileceğini belirttikten sonra konferansın kayıt parasının yatırıldığına dair belge görmek isteyebilir)
  2. 2.Davet ediliyorsanız, resmi davet mektubu.
  3. 3.Konferans ve/veya fuar masrafları çalıştığınız işyeri veya başka bir kurum tarafından
    karşılanıyorsa bununla ilgili tüm resmi belgeler.

    ÖNEMLİ

  • Yeni Zelanda ‘da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir. Bununla ilgili detaylı bilgi için lütfen, Sağlık Prosedürleri sayfamıza bakınız.
  • Yeni Zelanda Büyükelçiliği Vize Bölümü yukarıdaki belgelerle birlikte ilave belgeler temin etmenizi isteyebilir.
    Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
  • Ziyaretçi vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorunludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
  • Vize başvurularının incelenmesi, tüm belgeler eksiksiz ve tam sunulduğu takdirde genellikle 1 hafta sürmektedir.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ