Rusya Turistik Vizesi

RUSYA Turistik VizesiRUSYA Turistik Vizesi

Turistik amaçlı vize diğer ülke ve diğer ül ke vatandaşlarına kısa süreli turistik ziyaret yapma hakkı verir (kültürel etkinliklere katılma, turistik gezi, görülmeye değer yerlerin ziyaret etmeleri için).

Tur operatörlüğü faaliyeti gösteren yabancı turisti karşılayacağına dair Rusya teşkilatının kabul onay belgesine istinaden verilir.

Turistik vize ile Rusya Federasyonunda maksimum kalma süresi 30 gündür.

Aynı zamanda kısa süreli iş görüşmelerine, sergilere, açık arttırmalara, aynı zamanda tıbbi konsültasyonlara ve incelemelere iştirak etmek üzere ülkeye giriş imkanı verilir. Bu durumda yabancı turistin kabul edilmesi ile ilgili “Seyahat amacı” satırında “amaçlı turistik gezi” olduğu belirtilir, vize ise turistik giriş belgesinde belirtilen süreye uygun olarak (maksimum 30 gün için) etkinliğin düzenlenmesi için gerekli olan gün sayısına göre verilir.

Turistik vize ya bir girişli ya da iki girişli Rusya’ya giriş hakkı sağlar.

İki girişli vize  -Yabancı vatandaşa Rusya’da kaldığı süre içerisinde Rusya’ya komşu olan ülkelerin ziyareti (yakınında bulunan ülkeler (BDT, Baltık ülkeleri gibi) veya bu ülkelerden (örneğin Çin, Moğolistan’dan) dönüşte Rusya topraklarında geçmesi öngörülmüş ise, iki girişli turistik vize verilir. Bu esnada güzergâh, tur operatörünün turistik hizmet sunumu anlaşmasında değil, turistik belgede belirtilmelidir (veya kendisini kabul eden Rus teşkilatı tarafından düzenlenen belgede teyit edilmelidir). 

 

Bir girişli veya iki girişli turistik vizelerin düzenlenmesi için gereken evraklar:

  1. Tur operatörlüğü faaliyeti gösteren Rusya teşkilatının yabancı turisti kabul onay belgesi, tek federal tur operatör kayıtları içeriğinde detayları bulunacak belgedir; (sadece orijinal)
  2. Vize süresinin bitimindenitibaren 6 ay boyunca geçerli olan ve vizelerin basılması için en az 2 boş sayfası bulunan yurt dışı pasaportu;
  3. kdmid.ruweb sayfasında doldurulmuş, yazıcıdan dökülmüş ve beyanda bulunan tarafından imzalanmış olan vize anketi;
    (Belgelerin sunulacağı yerin seçiminde, belgelerinizi sunmayı düşündüğünüz vize merkezini belirtmelisiniz 
    (İstanbul’daki Vize merkezi, Ankara’daki Vize merkezi, Antalya’daki Vize merkezi, Trabzon’daki Vize merkezi)
  4. Açık fonda 3,5×4,5 cm formatında, önden çekilmiş net görüntülü, koyu renkli olmayan gözlük camları ve başı kapalı olmayacak şekilde (ulusal veya dini inançlarından dolayı pasaport fotoğrafında başı kapalı olanlar hariç) renkli fotoğraf;
  5. Avrupa birliği vatandaşları için Rusya Federasyonu sınırları içerisinde vize süresini karşılayan sağlık sigortası talep edilmektedir.

Şu hususlara dikkat ediniz! Konsolosluk şubesi vizenin düzenlenmesinde ek evraklar talep edebilir, konuşma için davet edebilir veya vize düzenleme süresini uzatabilir.

Konsolosluk ve servis harcı ödemesi doğrudan vize merkezine sadece nakit olarak yapılmalıdır.

Dikkat ediniz! Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz, ek olarak bu evraklar temin edilmelidir:

1.Aşağıda belirtilmiş ülkeler için en az 90 gün kesintisiz süreyle Türkiye Cumhuriyetinde kalma izni: Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Gine’si,  Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya.

Yasal mevzuata uygun olarak en az 90 gün kesintisiz süreyle Türkiye Cumhuriyetinde kalma iznini belgeleyen evrak olarak öğrenci veya çalışma izin belgesi,  geçici süreli ikamet etme izin belgesi v. s. olabilir.

2.Türkiye Cumhuriyetinde daimi ikamet izni veya buna benzer evrak sunumu gerektiren ülkelerin listesi: Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ