RUSYA Öğrenci Vizesi

RUSYA VizeRUSYA Öğrenci Vizesi

Öğrenci vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, diğer ülke vatandaşlarına ve vatandaşlığı olmayan vatandaşlara Rusya eğitim kurumunun müracaatı ile Rusya Federasyonu kanunlarına uygun olarak Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesince (FMS Rossii) tarafından düzenlenen davetiyeye veya Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii) tarafından alınan karara dayanılarak Rusya Federasyonuna eğitim görmek amacıyla giriş yapmak için verilir.

Eğitim vizesi 90 gün süreli bir girişli veya iki girişli verilir.

Sonraki vize süresi uzatımı, bir sonraki her bir uzatım için 1 yılı geçmeyecek şekilde, Rusya Federasyonu kanunlarına uygun olarak imzalanan eğitim anlaşması süresi içerisinde, çok girişli vize verilmek suretiyle, yabancı vatandaşın ikamet ettiği ve kayıt edildiği Rusya Federal Göç Şubesince yapılır.

Bir girişli veya iki girişli eğitim vizesinin düzenlenmesi için gereken evraklar:

  1. Rusya Federasyonu Federal göç şubesi tarafından Rusya Federasyonuna giriş davetiyesi Veya
  2. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığının vize verilmesi ile ilgili kararı;
  3. Vize veriliş tarihinden itibaren 1,5 yıl boyunca geçerli olan ve içerisinde vize için en az 2 boş sayfası bulunan yurt dışı pasaportu;
  4. kdmid.ruweb sayfasında doldurulmuş, yazıcıdan çıktısı alınmış ve beyanda bulunan tarafından imzalanmış olan vize anketi;
    (Belgelerin sunulacağı yerin seçiminde, belgelerinizi sunmayı düşündüğünüz vize merkezini belirtmelisiniz 
    (İstanbul’daki Vize merkezi, Ankara’daki Vize merkezi, Antalya’daki Vize merkezi, Trabzon’daki Vize merkezi))
  5. Açık fonda, 3,5×4,5 cm formatında, önden çekilmiş net görüntülü, koyu renkli olmayan gözlük camları ve başı kapalı olmayacak şekilde (ulusal veya dini inançlarından dolayı pasaport fotoğrafında başı kapalı olanlar hariç) renkli fotoğraf;
  6. Avrupa birliği vatandaşları için Rusya Federyasyonu sınırları içerisinde vize süresini karşılayan sağlık sigortası talep edilmektedir;
  7. Kendisinde HIV (eliza testi) virüsünün bulunmadığına dair sağlık raporu.

Şu hususlara dikkat ediniz! Konsolosluk şubesi vizenin düzenlenmesinde ek evraklar talep edebilir, konuşma için davet edebilir veya vize düzenleme süresini uzatabilir.

Konsolosluk ve servis harcı ödemesi doğrudan vize merkezine sadece nakit olarak yapılmalıdır.

Dikkat ediniz! Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz, ek olarak bu evraklar temin edilmelidir:

1.Aşağıda belirtilmiş ülkeler için en az 90 gün kesintisiz süreyle Türkiye Cumhuriyetinde kalma izni: Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Gine’si,  Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya.

Yasal mevzuata uygun olarak en az 90 gün kesintisiz süreyle Türkiye Cumhuriyetinde kalma iznini belgeleyen evrak olarak öğrenci veya çalışma izin belgesi,  geçici süreli ikamet etme izin belgesi v. s. olabilir.

2.Türkiye Cumhuriyetinde daimi ikamet izni veya buna benzer evrak sunumu gerektiren ülkelerin listesi: Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ