RUSYA Bir Girişli Transit Vizesi

RUSYA Turistik VizesiRUSYA Bir Girişli Transit Vizesi

Bir girişli Transit vize, diğer ülke ve diğer ülke vatandaşlarına10 günlük süre için (karayolu taşıtı veya tren ile) veya 3 günlük süreyle (uçak ile) Rusya Federasyonu topraklarından transit olarak geçmek isteyen Rusya Federasyonundan çıkışı için yolcu biletlerinin, güzergah üzerinde gideceği ülke veya varış ülkesi için geçerli vizenin bulunması, veya bu ülke pasaportunun olması durumunda verilir.

Rusya Federasyonu topraklarından varacağı ülkeye kadar binek otomobil veya yük aracı ile yolculuk yapan yabancı vatandaşa en kısa güzergah üzerinden geçiş yapabilmesi için gerekli olan süre kadar transit vize verilir (fakat bu süre 10 günü geçemez). Bu durumda vize süresi günde(24 saat içerisinde) tahmini olarak aracın 500 km geçeceği hesaplanarak verilir.

İki girişli transit vizenin süresi bir ayı geçemez. Eğer yabancı vatandaşın Rusya’dan transit geçerek üçüncü bir ülkeye gitmesi, sonra da Rusya’dan bir ayı geçebilecek sürede geri dönmesi gerektiğinde, bir girişli transit vize almalı, ikinci transit vizeyi ise yabancı vatandaşın ilk gittiği ülkedeki Rus konsolosluğundan almalıdır. Rusya Federasyonu topraklarından iniş yapmadan havayolu ile geçen yabancı turistin transit vize almasına gerek yoktur. 

Uluslararası havayolları ile Rusya Federasyonunu topraklarındaki aynı havalimanına iniş yaparak başka bir uçağa aktarma yapan yabancı vatandaş (bu havalimanında transit bölgenin bulunması halinde) ve varış yeri ülkesine giriş yapması için gerekli şekilde düzenlenen belgelerinin ve uçuş tarihini tasdik eden uçak biletlerinin bulunması halinde, aktarma yapılan Rusya’daki havalimanında geliş tarihinden 24 saat süreyle transit vizeye ihtiyaç duyulmaz.

Transit bölgeden çıkılması durumunda transit vizenin alınması şarttır.

Bu hususa dikkat ediniz! Rusya Federasyonu ile Beyaz Rusya ve Kazakistan arasında Gümrük birliği anlaşması yürürlüğe girmesinden sonra bu ülkeler arasındaki tüm uçuşlar iç uçuşlar olarak kabul edilecek.  Böylece, sınır ve pasaport kontrolü ülkelerden yalnızca birinde yapılmalıdır. Bu nedenle, Beyaz Rusya ve Kazakistan’a seyahat eden yolcular Rusya üzerinden aktarmalı geçtikleri zaman transit vize almaları zorunludur.

 

Bir girişli veya iki girişli transit  vizesinin düzenlenmesi için gereken evraklar:

  1. Rusya Federasyonuna giriş ve çıkış için geçerli olan seyahat biletleri;
  2. Uluslararası anlaşma ile başka şekiller öngörülmemiş ise, Rusya Federasyonu ile sınırı olan, varış yeri ülkesi güzergahı veya varış ülkesine giriş vizesi, veya bu ülke pasaportu, veya durma gerekçesini tasdik eden gerekçeli dilekçe veya evraklar. Aralarında bulunan anlaşmalara uygun olarak varış yeri ülkesine veya Rusya Federasyonu ile sınırı olan ülkeye vizesiz giriş hakkı bulunan ülke vatandaşları için vize sunulması talep edilmez;
  3. Vize süresi bitiminden itibaren 6 ay boyunca geçerli olan ve içerisinde vize için en az 2 boş sayfası bulunan yurt dışı pasaportu;
  4. kdmid.ruweb sayfasında doldurulmuş, yazıcıdan çıktısı alınmış ve beyanda bulunan tarafından imzalanmış olan vize anketi;
    (Belgelerin sunulacağı yerin seçiminde, belgelerinizi sunmayı düşündüğünüz vize merkezini belirtmelisiniz 
    (İstanbul’daki Vize merkezi, Ankara’daki Vize merkezi, Antalya’daki Vize merkezi, Trabzon’daki Vize merkezi))
  5. Açık fonda, 3,5×4,5 cm formatında, önden çekilmiş net görüntülü, koyu renkli olmayan gözlük camları ve başı kapalı olmayacak şekilde (ulusal veya dini inançlarından dolayı pasaport fotoğrafında başı kapalı olanlar hariç) renkli fotoğraf;
  6. Avrupa birliği vatandaşları için Rusya Federyasyonu sınırları içerisinde vize süresini karşılayan sağlık sigortası talep edilmektedir.

Şu hususlara dikkat ediniz! Konsolosluk şubesi vizenin düzenlenmesinde ek evraklar talep edebilir, konuşma için davet edebilir veya vize düzenleme süresini uzatabilir.

Konsolosluk ve servis harcı ödemesi doğrudan vize merkezine yapılmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
BİR YORUM YAZ